Koh Phangan - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Harry Kok - WaarBenJij.nu Koh Phangan - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Harry Kok - WaarBenJij.nu

Koh Phangan

Door: siam2

Blijf op de hoogte en volg Harry

23 Mei 2011 | Thailand, Bangkok

24 juli 2011.

Vandaag een rustdag op het eiland Koh Phangan, onze laatste verblijfplaats voordat we weer naar Nederland terugvliegen. We logeren in het Grand Sea Resort, vlakbij het haventje waar we aangekomen zijn met de ferry. Het park bestaat uit hutjes in Thaise stijl, heeft twee zwembaden en grenst aan de zee. Het is honderden meters lopen voordat je tot je knieen in het groenblauwe water staat. Maarten merkte op dat het strand in Tanzania veel mooier was. Kinderen raken snel verwend. Er staat een heerlijk briesje en het is niet zo verzengend heet als de laatste dagen. Het was zweten, zweten en nog eens zweten. We hebben net ontbeten en we zijn plannetjes aan maken voor de komende uren. Maarten wil graag op een scooter rijden en dat zien we met angst en beven tegemoet. Hij is zo'n ontzettende kluns en hij overschat zichzelf een beetje. Hij denkt te kunnen schakelen, maar hij weet bijvoorbeeld niet wat hij moet doen als hij plotseling met een snelheid van vijftig kilometer per uur moet remmen. 'Terugschakelen', zegt Maarten, alsof je daarvoor de tijd krijgt. Heerlijk dus om even helemaal niets te doen; een beetje zwemmen, lezen, wellicht een massage, of een bezoekje aan het nabijgelegen dorpje Thong Sala. Van elk dorpje of elke bezienswaardigheid kan ik de naam maar niet onthouden. De dagen zitten zo vol dat ik diep in mijn geheugen moet graven om na te gaan wat we de afgelopen dagen allemaal hebben ondernomen. Het wordt allemaal een beetje te veel om te onthouden.

Sinds ons vertrek uit Bangkok zijn er enkele dagen verstreken waarover nog niets vermeld staat in ons reisverslag. Na Bangkok hebben we voor de tweede keer een nachttrein genomen. De eerste nachttrein was redelijk comfortabel, maar deze rit naar het zuiden was minder prettig. Het is een oude trein, met slaapplekken die niet ingericht zijn op lange Hollanders. Ik probeer nog een beetje slaap te krijgen door diagonaal in mijn bed te gaan liggen, maar het bed is zo krap en kort dat ik claustrofobische gevoelens krijg. Desondanks slaap ik toch enkele uren. We ontbijten in Surat Thani tegenover het treinstation. In onze vans rijden we dan in enkele uren naar het nationale park Khao Sok. Onderweg bezoeken we het stuwmeer dat ontstaan is na de aanleg van een dam. Het stuwmeer is ontzettend groot en is omringd door steile kalkrotsen die zo nu en dan loodrecht omhoog gaan. We varen een uurtje op het meer naar een plek waar we lunchen, zwemmen en luieren. Dan rest ons nog een uurtje naar ons resort, dat schitterend gelegen is aan de rand van het tropisch regenwoud. De sfeer is tropisch en we wanen ons een beetje in de jungle. Het park is versierd met prachtige struiken die in bloei staan en de kinderen zien een slang tussen de struiken wegschieten. Hier overheert het junglegevoel.'s Ochtends hangt de mist boven de rivier en de bergen, die na enkele uren verdwijnt. Wat dan rest is de verstikkende hitte; je hebt hier voortdurend het gevoel te willen douchen. Het enige wat je kunt doen is je overgeven aan de warmte. De cocktails smaken heerlijk en ze worden prachtig versierd met een schijfje ananas met daarop de prachtigste bloemen.

• 24 Juli 2011 - 09:01

Richard En Marja:

We printen je verslagen om ze te kunnen herlezen, want het is een veelheid van indrukken en namen. Ben benieuwd naar de foto's.
    Maarten op de scooter, dat is tegenwoordig net als een bromfiets, dus hij zou het moeten kunnen.
    Goede reis terug !

• 24 Juli 2011 - 12:19

Theodora:

Fijn nog een verslag! Lees het graag, maar zie ook dat reizen z'n probleempjes heeft! Hitte...jawel. Moet je hier komen! Zondag nu: regen,wind en 15graden!
    We wensen jullie een goede en behouden terugreis. Nu westwaarts, met de zon mee dus minder jetlack!
    Hoop jullie weer snel te zien! Dag, Theodora.

• 26 Juli 2011 - 09:58

Wendy Star:

Hoi Harry,

Ik ben gisteren teruggekeerd van mijn Islandhopping Thailand. Wij zaten op Koh Phangan in het noordwesten aan het Haad Salaad strand. Ook hier een kilometer tot je knieën in de zee hihi maar wel een mooi resort! met snorkelen heb ik daar niet zo veel gezien.
    Het scooter rijden wordt erg afgeraden op dat eiland vanwege de vele ongelukken die gebeuren; de meeste wegen zijn onverhard en behoorlijk steil.
    De nachttrein was erg herkenbaar; 4 jaar geleden die van Chiang Mai gehad en nu naar Chumpon, die was veel minder ruim.

Nog 1 dagje genieten, (hier is het koud!!!) goede terugreis!
    gr. wendy