Los Angeles
Blijf op de hoogte en volg Harry
23 Juli 2012 | Verenigde Staten, Los Angeles
Vanmorgen na het ontbijt koffie gedronken in Ventura, een stadje op zo'n dertig mijl van Los Angeles. Een aardig stadje, maar zoals een inwoonsters ons meldde toen we koffie dronken bij Starbucks geen plek om als toerist te bezoeken. En dat klopt eigenlijk wel. Vandaag op weg naar L.A. Ik zie je een beetje op tegen het bezoek aan deze stad; ze is te groot om te voet te bezoeken en de bezienswaardigheden liggen kilometers uit elkaar. Hollywood, Venice Beach, Downtown L.A. Santa Monica, Beverley Hills, waar moet je beginnen en vooral hoe kom je op die plekken? We besluiten meteen naar het hotel te gaan en van daaruit een plan te maken. We boeken vanuit het Holiday Inn bij het vliegveld van L.A een tour door de stad. Kosten, oma, let even op, 260 dollar en dan blijkt later dat ze nog een tip verwachten van zo'n veertig dollar. Onze portemonnees lopen behoorlijk leeg, maar Maarten, die oom Dagobert, houdt zijn centjes lekker in zijn zak en laat ons alles betalen. Maar goed, het blijkt een prima keus te zijn. We hebben een fantastische middag. We krijgen een indruk van Los Angeles en haar verschillende stadsdelen, we krijgen een indruk van de grootte van die stad en ook van haar diversiteit. De komende uren krijgen we een stortvloed van informatie te verwerken en na afloop is iedereen, maar dan ook iedereen tevreden. We rijden langs Marina del Reija, waar Ruther Hauer op zijn boot in de jachthaven woont, we rijden vervolgens naar Venice Beach, een gekkenhuis van mensen die gezien willen worden en woud be kunstenaars, muziekanten, zwervers en toeristen. Maarten vindt het geweldig: hier wil hij bij horen en vanavond of morgenavond wil hij terug naar Venice Beach, desnoods in zijn huppie. We zien locaties waar beroemdheden een kantoor of een appartement hebben. Arnold Schwarzeneggers kantoor in de buurt van Venice Beach, we zien het hotel waar Whitney Houston dood in bad gevonden is, hetzelfde hotel waar Obama onlangs heeft gelogeerd, we zien het hotel waar Obama normaal gesproken logeert, het ziekenhuis waar Britney Spears haar kindje heeft gebaard, waar Frank Sinatra is overleden, we zien het hotel waar John Belushi uit de Blues Brothers aan een combinatie van drugs en alcohol is overleden, waar John Lennon en Elvis enkele maanden gewoond hebben, het huis van Johnny Depp op Sunset Boulevard in Hollywood, te veel om op te noemen. Beverly Hills, een absurd groene wijk in wat eigenlijk een woestijn is, waar de grootte van het perceel niet eens maatgevend is voor de rijkdom van de bewoners, maar de hoeveelheid groen die het huis omringt. We lopen over The Walk of Fame, we fotograferen de wereldberoemde initialen die samen het woord Hollywood vormen, we rijden door het welvarende Santa Monica, we werpen een snelle blik op de sjieke Rodeo Street, waar de beroemdheden via de achteringang en op afspraak hun inkopen doen en ook de plek waar ze hun 'groceries' kopen. Een totale andere wereld, waarnaar we met open mond kijken. Ooit woont Maarten tussen al deze beroemdheden. Kortom, een fascinerend schouwspel. 's Avondspits in de buurt van het hotel een steak gegeten. Daarna hebben Didien en Maarten nog gezwommen in het zwembad van het hotel. Ze zijn beiden ontzettend happy, beiden hebben ze genoten van deze middag. Morgen naar de Universal Studio's en morgen zetten we dit verslag voort. Het is nu 23.20 uur, Odile slaapt
23 Juli 2012 - 15:00
We Zijn Er Weer Bij:
Lieve Amerikaantjes in de dop!
Wij zijn gisteren teruggekomen uit Skye, na wat problemen met de automatische (!) versnelling, waaraan we sinds onze Amerikaanse tijd aan gewend zijn geraakt. Niet de problemen maar het gemaak ervan. We hebben 2 maanden stralend weer gehad en niemand wil het geloven wan tregen hoort bij Schotland.
We genieten dubbel van jullie avontuur, omdat we het herleven na 11 jaar. Ben benieuwd of jullie nog naar Las Vegas gaan, want dat heeft op mij een vergelijkbare indruk gemaakt als jullie Los Angeles. Ik dacht dat kan niks wezen, maar... enfin jullie zullen wellicht er ook no komen.
Heerlijk dat de 'kids'' zo enthousiast zijn.
Geniet ervan en we blijven jullie volgen,
opa Richard en Marja
Oh ja wij hebben 4 jaar lang in New York in restaurantsde grote porties 'geshared'' en niemand die dat gek vond.